theos-talk.com

[MASTER INDEX] [DATE INDEX] [THREAD INDEX] [SUBJECT INDEX] [AUTHOR INDEX]

[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]

Re: Theos-World The lost Lemuria 1904-W.Scott-Elliot(1896)

Feb 25, 2006 01:09 PM
by Theo Paijmans


Dag Christina,

Heel erg bedankt voor je hulp in deze. Ik heb alleen al zelf de uitgaven van Scott-Elliot in eigen bezit - in de eerste edities en de latere 1904 gecombineerde druk. Ik ben laatst eens geweest in de Theosofische Bibliotheek in Amsterdam en het is een bijzondere collectie - wat me ook doet denken aan de Bibliotheca Hermetica die je ook vast kent. Twee schitterende bibliotheken om primair bronnenmateriaal te bestuderen. Daarnaast heb ik zelf een kleine verzameling theosofische boeken - veelal in eerste druk - waaronder dus de boeken van Scott-Elliot.

Ik ben echter op zoek naar documentatie zoals zijn persoonlijke papieren, een eventuele foto van hem en biografische notities die mogelijkerwijs niet eens in druk zijn verschenen. Ik vraag me ook af of een dergelijke documentatie ook bewaard is gebleven. Ik vraag me ook af waarom er over hem nog niet eerder een biografie is verschenen, daar zijn titels tot de meest geciteerde theosofische boeken gerekend kunnen worden (naast die van Blavatsky), buiten de theosofie om dan. Weet jij wellicht waar er echte oude theosofische archieven zijn? Toch niet alleen in Adyar? En wat is de status van die archieven? Is daar een catalogus van? Is de collectie toegankelijk gemaakt? Wordt die geconserveerd?

Groeten,

Theo

christinaleestemaker wrote:

Theo, apart from the book Atlantis, there is lost Lemuria.
Hieronder adres :
Maar de Nederandse Bibliotheek heeft alle uitgaven in zijn bezit, zowel gecombineerd, van 1904, tot latere uitgaven door John Algeo.
Onderaan deze pagina is het adres van de Theosofische biobliotheek in Amsterdam, daar kun je zelf zien welke editie je zoekt.
In het vorige bericht heb ik de uitgave van www.Tphta.ws/SE-ATLAN.html
in zijn geheel gekopieerd and geplakt.
Vr Groeten Christina.

http://www.sacred-texts.com/atl/tll/index.htm
[Back to Top]


Theosophy World: Dedicated to the Theosophical Philosophy and its Practical Application